7. KONGRES UDRUŽENJA ZA PREVENTIVNU PEDIJATRIJU SRBIJE – 03. DO 05. APRILA 2020. GOD. HOTEL NEW CITY, NIŠ, SRBIJA

Uvažene kolege,

Obaveštavamo vas da će se i ove godine od 03. do 05. Aprila 2020. godine u Hotelu, New City, Niš, Srbija,  održati 7. Kongres Udruženja za Preventivnu Pedijatriju Srbije.

Kao i svake godine, to je prilika da steknemo važna profesionalna poznanstva i dopunimo svoja znanja o značaju i mogućnostima prevencije u detinjstvu.

Posebno nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da ćemo ove godine organizovati dve paralelne sesije; Domaću i Internacionalnu sa puno aktuelnih tema koje do sada nisu bile zastupljene na prethodnim kongresima.

Takođe nastavljamo i kontinuitet organizovanja radionica u sklopu Kongresa, a tema ovogodišnje radionice je “Uvod u Meta-analizu”, danas sve popularniju metodu u naučnim medicinskim istraživanjima.

Msilimo da će vam biti interesantan i okrugli sto koji je akreditivan sa dodatnih 12 poena na temu “Nove i stare indikacije za davanje probiotika. Da li su svi probiotici isti“.

Za učesnike kongresa iz inostranstva je u saradnji sa turističkom agencijom Barcino Tours (koja je osvojila prestižnu nagradu na GRAND PRIX – BUSINESS SUMMIT 2019) za najbolju turističku agenciju Zapadnog Balkana, smo organizovali petodnevni arnžaman “Najbolje od Srbije” Vidi program.

Grad Niš je rodno mesto čuvenog rimskog cara Konstantina Velikog koji je poznat po tome što je prihvatio hrišćanstvo i obezbedio mu položaj svetske religije čime i time promenio tok istorije.

Nadamo se da će i ideja o preventivnoj pedijatriji kao zasebnoj grani medicine koja se prvi put rodila u Nišu, pod uticajem “dobrog vetra” iz davnih i slavnih vremena ovog grada, takođe na pozitivan način promeniti način razmišljanja pedijatara  i naći svoje zasluženo mesto u svetu medicine.

I na kraju, ako se slažete sa mišlju da je “Dete otac Čoveka”, ovo je još jedna istinska prilika za sve nas da mu stečenim znanjem na kongresu pomognemo da odsanja što lepše snove i  odraste u što zdravijeg i srećnijeg pojedinca.

S poštovanjem,
Organizacioni odbor UPPS